Ipari környezetben a számítástechnika alkalmazása speciális eszközöket igényel.

Az NKTH BOROSBVM ötlet pályázat keretében „Olajszármazékkal szennyezett vizek, iszapok, elektrokémiai kezelési eljárása.” fejlesztés keretében ipari PC alkalmazása vált szükségessé.

Ekkor találkoztunk a Wago ipari PC családjával, amely nagyon átgondolt és a modern internetes technológiát támogató berendezés családnak minősült.

Kiválló támogatást is kaptunk a magyarországi képviselettől, így rendkívül gyorsan tudtuk a fejlesztést megvalósítani. A folyamatirányító programot CodeSys V2.3 fejlesztő környezetben strukturált programnyelv alkalmazásával fejlesztettük. Ez kiválló debug szolgáltatásával hatékon munkát eredményezett.

A PLC program a folyamatirányítás mellet a gyüjtött adatokat egy weboldalra küldi a további elemzések számára, valamint a távfelügyelet számára.

Nagyon jó tapasztalatokat szereztünk ezen PLC család alkalmazásával, így szívesen vállaljuk más feladatok megoldását is.

2014 óta az Unitronics PLC családjával is megismerkedtünk és szintén nagyon jó tapasztalatokat szereztünk ennek a PLC család egyes tagjainak programozásában.